SAJA2: Apa itu somboy?

Orait, kalau yang sabahan mesti tahu apa itu somboy kan? Untuk yang belum tahu apa itu somboy, somboy sebenarnya perkataan Sabahan yang berasal daripada Handsome boy digoogle translate menjadi budak kacak! :))

Handsome boy, hensem boi, somboy! hah macam tu lah asalnya perkataan somboy yang selalu digunakan dalam blog ini merujuk kepada sesuatu yang baik, cool, awesome dan menarik! Kenapa aku guna perkataan somboy untuk lelaki dan perempuan? sebab gay? tidak2.. bagi aku somboy ni boleh digunakan oleh kedua2 jantina. kenapa? :-O Mari aku jelaskan teori nya..haha (jangan kena saman DBP sudahlah)

somboy = lelaki kacak!
asomboy atau asamboi (benda yang masam2 manis tu) = amoi-amoi (sabahan)
amoi =  aweks! :))


Haha jadi macam tu la ceritanya. Sekadar untuk menjelaskan, jadi jangan marah kalau aku panggil perempuan somboy! itu maksudnya sama macam you are beautiful! :))

p/s: now u knew! :D

--This post originally edited by Dari Tadi Pagi. If you want to share this post, please put a link to this blog as a credit. #sekianterimakasih--

Posted by dari tadi On 11/10/2011 12:19:00 PM7 komen
Reactions:
Tiba2 Hot Tips: Bagaimana memberi hadiah unik untuk orang tersayang
Blog Widget by LinkWithin

7 comments:

  1. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahaha

    ReplyDelete
  2. thanks! no problem pakjoe, nanti aku g lepak kat sana & follow :D

    ReplyDelete