ALAT PENGECAS MENGGUNAKAN AIR? (3GAMBAR, 2 VIDEO)

Aku tertarik dengan satu ciptaan yang bakal berada di pasaran pada bulan May nanti. Produk ini ialah Powertrekk Fuel Cell Charger. Ianya merupakan alat untuk mengecas device elektronik (terutamanya handphone dan smartphone) dengan menggunakan sambungan USB. Seperti yang diberitahu dalam laman web powertrekk ianya hanya perlu diisi dengan air sebelum diguna untuk mengecas alat elektronik. Wait. dengan air? Macam bateri kereta pula. Mungkin something special pada benda bulat yang dipanggil tray system pada alat tersebut.

Tapi aku masih tidak tahu apakah sains disebalik benda ini dan masih tercari cari apakah basic untuk benda ini berfungsi sebenarnya. Mungkin juga syarikat ini masih merahsiakan teknologi mereka buat masa ini.

Well, dengan adanya benda ni, mungkin bolehlah aku lupakkan niat untuk majukkan thesis aku dulu iaitu generate elektrik menggunakan air hujan yang pada asalnya ialah generate elektrik untuk mengecas handphone dengan menggunakan mini hidroelektrik daripada sumber air. Zaman sudah maju nampaknya.via: bonjourlife source: powertrekk

Posted by dari tadi On 2/01/2012 07:32:00 PM1 komen
Reactions:
Tiba2 Hot Tips: Bagaimana memberi hadiah unik untuk orang tersayang
Blog Widget by LinkWithin

1 comment: