SAJA2: TUKAR RUANGAN KOMEN LAMA BLOG KEPADA RUANGAN KOMEN TERBARU

Naah..aku ketinggalan zaman lagi.

Seperti biasa, aku tidak buat tutorial kerana berlambak tutorial di luar sana yang patut dimanfaatkan bersama. Jadi apa yang aku mahu bagi di sini ialah, link untuk ke tutorial tersebut dan anda boleh mencuba tutorial yang diberikan dilaman web tersebut.

Pada 12 Januari 2012 yang lalu, Blogger telah menambahbaik ruangan komen blogger yang sedia ada, iaitu dangan mengumumkan ruangan 'Threaded Comments' secara rasmi.

Apa benda 'Threaded Comments' ni? Sila lihat gambar di bawah ataupun terus lihat di ruangan komen blog ini, anda pasti akan faham. :>


'Threaded Comments' membolehkan anda membalas komen individu lain dalam satu ruang. Tidak seperti sebelum ini, ruangan komen asal untuk blogspot terpisah untuk setiap komen individu.

Jadi jika berminat untuk menukar ruangan komen blog anda, bolehlah mengikuti tutorial yang terdapat dalam laman web way2blogging di sini. Selamat berjaya!

p/s: Aku sudah berjaya menukar ruangan komen blog ini walaupun komen sangat siput di dalam blog ini haha.

updated: Terdapat beberapa bug untuk 'Threaded Comments' ini, salah satunya ialah smiley icon tidak akan terpapar di ruangan komen. harap maklum.

Credit and thanks to: way2blogging & Blogger

Posted by dari tadi On 3/29/2012 03:36:00 PM4 komen
Reactions:
Tiba2 Hot Tips: Bagaimana memberi hadiah unik untuk orang tersayang
Blog Widget by LinkWithin

4 comments:

  1. ur blog is really nice and interesting, You have maintain it so beautifully that I truly like & enjoy it
    1999 Mitsubishi 3000GT AC Compressor

    ReplyDelete
  2. dah cuba buat tapi mcm tak menjadi aje

    ReplyDelete
    Replies
    1. bro guna templete travel dr blogger kan? try method 1. pastikan tukar dashboard kepada new blogger dashboard dulu. then ikut step 1 by 1. :)

      Delete