ABOUT
1.0 SEBARANG PENGAMBILAN ARTIKEL DARI BLOG INI.

1.1   Anda boleh mengambil mana-mana artikel di dalam blog ini (selalunya copy and paste) tanpa meminta izin pemilik blog dengan syarat anda link-kan kepada blog ini kerana segala artikel dalam blog ini adalah hasil penaipan dan susunan admin tiba2jam6petang sendiri dari sumber yang dinyatakan.

1.2   Sebarang artikel yang diambil (atau mempunyai persamaan sebanyak 70% dari susunan dan penaipan artikel asal blog ini) tanpa di-link-kan adalah dianggap artikel yang dicuri.  Jangan jadi blogger yang tidak beretika. Harap anda faham.

1.3   Sekianya terdapat sebarang artikel daripada blog ini (70% mempunyai persamaan dengan susunan dan penaipan asal) yang dipaparkan pada laman anda dengan tidak di-link-kan kepada artikel asal, jangan kecil hati kalau anda di-sound pada bahagian ruangan komen blog anda. Itupun kalaulah.

1.4   Tidak susah manapun untuk copy and paste setiap artikel hasil kerja dan susah payah orang lain dan tidak sesusah mana pun untuk link-kan kepada pemilik asal artikel.

1.5    Kalau tidak mahu digelar pencuri artikel secara automatik, sila link-kan kepada pemilik asal artikel atau sila susun dan taip ayat sendiri. Kan senang?

2.0 ARTIKEL YANG DIPAPARKAN:
2.1   Hampir 95% artikel yang dipaparkan dalam blog ini adalah diterjemahkan daripada laman web berbahasa asing, terutamanya laman web berbahasa Inggeris. Jadi sebarang kesilapan tejemahan mungkin akan berlaku, namun pihak kami cuba untuk memberikan info yang sebaik mungkin.

2.2   Seperti yang dinyatakan pada bahagian 1.1, artikel yang dipaparkan juga adalah hasil susunan, penaipan dan penulisan admin tiba2jam6petang sendiri. Namun, sebarang artikel yang di-copty paste dari laman lain akan dinyatakan sumbernya.

2.3   Artikel yang dipaparkan di dalam blog ini diambil daripada sumber yang telah di-link-kan dan dikreditkan kepada artikel asal kecuali artikel yang dihasilkan sendiri oleh pemilik blog atau pemilik blog sengaja untuk tidak memaparkannya disebabkan link asal mengandungi unsur-unsur melampau seperti menyentuh sensitiviti masyarakat dan hanya untuk tatapan 18 tahun ke atas.

3.0 KOMEN:

3.1   Jangan spam dan memaki tidak tentu pasal. Jika anda lakukan, automatik pihak kami akan memadam komen-komen yang tidak sedap dibaca oleh pembaca-pembaca lain, pihak kami, mahupun daripada keluarga, orang kampung serta orang tersayang pemberi komen yang bersifat negatif tersebut.

3.2   Pihak kami amat menghargai sebarang komen yang bersifat positif seperti 'cool!' (contohnya. Haha)

Sekian.
-dari tadi pagi-

MAIN DISCLAIMER

If any stories or images that appear on this blog are in violation of copyright law, please email us at tiba2jam6@gmail.com and we will remove the offending information as soon as possible.

Sekiranya terdapat mana-mana artikel dan gambar yang dipaparkan dalam blog ini melanggar undang-undang hakmilik, sila email ke tiba2jam6@gmail.com dan pihak kami akan cuba padamkan informasi tersebut dengan secepat mungkin.

FOUNDER
View my complete profile.

WSB